~mY iNteResT~

Daisypath Vacation tickers

~dUrI~

Daisypath Friendship tickers

Sunday, July 24, 2011

swirly + kembang

betul ke eja swirly tu???hihi
x sure la pulak...
cm malas nak usha kt tempat laen...hehe
kalau salah tolong betul kn ye...
memang kembang la kan...
apa yang kembang2 pulak ni kn... 
tada...

aqilah punya...
paling last buat tp yang ni siap dulu...hihi
kakak punya...
lepas ni x habis2 la nak menari kakak....
hahaha tau sangat kakak 2....
ni ahlam punya...
yang ni paling last siap...hehe
haa camana???
kembang x???huhuhu
3 skirt ak buat khas 4 my 3 neices kt qlate 2 la kn...
bukan ap...
sebab dh janji...so kena  la kota kan...
ketiga2 skirt ni di hasil kan dari lebihan kaen baju2 yang my sist jahit...
fuuuuhhhhhh.....
memang penat nak siap kan skirt nih...
rasa nak t'muntah sume ada laa huhu
mana x nye...
1st kena potong kaen kecik2...pas2 jahit...
pas2 jahit jadi kan layer pulak...
yang penting memang sangat leceh...
3 helai pulak 2....aigooo
tp alhamdulillah dapat jugak siap kan...
berapa lama ambik masa nak siap kan skirt ni???
+- 3 bulan la jugak...hikhik
lama x????
mana x lama nye...
sebab rasa nk t'muntah sume 2...
kena la buat time betul2 rajin n ada mood kan...huhu
suke la budak 3 orang 2...
menyampah I...hehe

lagi satu projek yang ak buat 4 kakak is jubah...
since dia dh standard 2 skrg...
so byk la kena pakai jubah n baju kurung untuk g fardu-'ain kan...
ala2 muslimah n sopan gitu kan...
tambah pulak my 1st bro 2 memang strict bab pakaian his daughters...
bukan strict ap...kena tutup aurat...hihi
bagus la kan...
train dr kecik lg...
kalau dh besar baru nak train susah sikit la kot...
(chewah...cm ad pengalaman pulak kn...hikhik
tp kalau ngan chu ni...abi x de kan...pakai je...muahaha)
"teruk nye ak ni..."
ni boleh la jugak di kata kn sbg my experimen la kn...
nak tau boleh ke x nak jahit jubah tok diorg nih...
her umi pn cm selalu cakap 
"kalau nak jubah tanya chu la boleh jahit ke x..."
aigooo......
belajar rajin2 ye...
senang je jahit  jubah ni...
jez yang malas nye part kena buat pattern dulu...
tp since masa balik hr 2 dh ambik 1 sample jubah dia..
so..tekap sudey...hahaha
jubah ni ak siap kan dalam masa sehari je...
n yang beads 2 ak siap kn esok nye pulak...
sebab igt x nk jahit pn beads...
tp cm kosong sangat pulak kn...
so jahit laa
ingat cm nak jahit gk kt leher 2...
tp since dye pakai tudung..xpayah laa
bukan nye nampak pn...
(sbnr nye malas...muahahaha)

kain jubah ni sebenar nye nak buat 4 her chu...
tp d sebab kn ad t'salah potong...
so I made 4 kakak la kn...
instead of buang je kaen 2 kn...
membazir la kan...
kalau nk buat 4 ahlam cm banyak sangat la pulak lebih nye nanti...
lg pn ahlam x de kelas fardu-'ain lg kn...
tp rasa2 cm kena buat jugak kot 4 ahlam...
nanti kan kalau merajuk susah sikit si kecik 2...
kalau kakak x pe..senang bodek...hehehe

dihah: love n miss u all so much...
          x  sabar nak balik nk jumpa anakanda2 sume...

3 comments:

NoEn said...

rasanya tuk skirt ni lebih sesuai 'twirly skirt' dr 'swirly skirt'

the twirly skirt terhasil drpd idea aku yg mantap itu...muahahaha

NoEn said...

tajuk paling best tuk skirt tu 'patchwork twirly skirt'

muahahah...atlast

yuki- chan said...

hehe yo lah...
coz of ur idea jgk la segala rs perasaan 2 wujud...huahua

should i change it???